Το καλοκαίρι ήρθε για τα καλά,το τσάι παρότι οι περισσότεροι το έχουν συνδυάσει με τους χειμερινούς μήνες,είναι ένας από τους πιο υγιεινούς και ταυτόχρονα πιο δροσιστικούς τρόπους για να διώξεις την δίψα σου. Μπορείς εύκολα να το απολαύσεις ακολουθώντας την παρακάτω ενδεικτική συνταγή:

Συστατικά:

1 lt νερό

4 κγ Τσάι ή Βότανο (Δρόμος του Τσαγιού- κατάστημα ΜΟΥΡΤΖΗΣ)

 

Extra συστατικά:

Φλούδα λεμονιού

Καρυκεύματα-Μπαχαρικά κατάστημα ΜΟΥΡΤΖΗΣ (κανέλα, ginger, αστεροειδή γαρύφαλλο κτλ)

Χυμός λεμονί ή πορτοκάλι[i]

Χυμός ρόδι

Στέβια (γλυκαντικό) – εξειδικευμένο παντοπωλείο – κατάστημα ΜΟΥΡΤΖΗΣ

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα φέρνουμε το νερό στο σημείο βρασμού, το βγάζουμε από την φωτιά και στην συνέχεια προσθέτουμε το τσάι ή το βότανο σας (4 κ.γ). Αφήνουμε το τσάι για 8-10 λεπτά στο νερό και μετά το  σουρώνουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το αδειάζουμε σε ένα μπουκάλι. Στο σημείο αυτό βάζουμε μέσα μια λεπτή φέτα λεμονιού ή λίγο χυμό λεμόνι και το διατηρούμε στο ψυγείο. Αν θέλουμε να το καταναλώσουμε άμεσα , στο στάδιο του βρασμού χρησιμοποιούμε την μίση ποσότητα νερού για τον βρασμό,ακολουθούμε την ίδια διαδικασία (4κγ Τσάι ) μετά το πέρας των 8-10 λεπτών σουρώνουμε το τσάι μέσα σε μια κανάτα στην οποία έχουμε τοποθετήσει την υπόλοιπη ποσότητα νερού σε μορφή πάγου.

 

Tips:

 

Το κατάστημα ΜΟΥΡΤΖΗΣ είναι αντιπρόσωπος του Δρόμου του Τσαγιού στην Αίγινα , εκτός από τις εκλεκτές ποικιλίες τσαγιού θα βρείτε βότανα καθώς και αρωματισμένα μείγματα τσαγιών και αφεψημάτων .

[i]

Αφήστε μια απάντηση