Δεν μπορούμε λοιπόν να ξεκινάμε την ημέρα μας χωρίς ένα καλό πρωινό. Αυτό απαιτεί να κάνετε τις προμήθειες σας και είσαστε έτοιμοι όχι μόνο για ένα καλό πρωινό αλλά και για ένα διατροφικό δώρο στον οργανισμό σας. Καθώς γεμίζετε ενεργεία, δεν έχετε άδειο στομάχι μέχρι το μεσημέρι, αποφεύγετε τα γρήγορα σνακ (που συνήθως παχαίνουν ) και επιταχύνετε το μεταβολισμό σας (κάτι που μας βοηθά να αδυνατίζουμε, εφόσον ακολουθούμε ανάλογη διατροφή όλη την ημέρα)

Smoothies λοιπόν! Η πιο απλά ένα είδος ροφήματος που με τους κατάλληλους συνδυασμούς προκαλεί το αίσθημα κορεσμού αφού είναι πολύ χορταστικό.

Συνταγή:

Τα βάζουμε στο μπλέντερ και το χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο.Το καταναλώνουμε άμεσα.

Παρακάτω  σας αναφέρονται συνοπτικά μερικά στοιχεία για την διατροφική αξία του σύκου και των αμυγδάλων

Τα αποξηραμένα φρούτα είναι από τις πιο υγιεινές, διατροφικές επιλογές που έχουμε και αποτελούν την καλύτερη εναλλακτική των επεξεργασμένων τροφών με ζάχαρη, αλλά και έναν πολύ καλό τρόπο για να λάβουμε τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες. Πιο συγκεκριμένα το σύκο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, φολικό οξύ και κάλιο.

Τα αμύγδαλα είναι άριστη πηγή βιταμίνης Ε και μαγνησίου, καλή πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών και προσφέρουν με την κατανάλωση τους κάλιο ασβέστιο, φωσφόρο και σίδηρο καθώς και πολυακόρεστα λιπαρά.

Και καλή σας μέρα!

Αφήστε μια απάντηση