Καρύδι Φλοιού Ελληνικό

Loading...
Κωδικός προϊόντος: Μ/Δ Κατηγορίες: ,

1.903.75

Το Καρύδι είναι ο βασιλιάς των ξηρών καρπών!
Είναι ένας τραγανός ξηρός καρπός πλούσιος σε Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, πλούσιος σε φυτικές ίνες, μεταλλικά στοιχεία και αντιοξειδωτικά!
Βοηθά στην βελτίωση της όρασης και της μνήμης. Καταπολεμά την “κακή χοληστερίνη” και την οστεοπόρωση.
Τα καρύδια συνοδεύουν υπέροχα το ποτό μας αλλά χρησιμοποιούνται και στην ζαχαροπλαστική, αρτοποιία και μαγειρική.

Το Καρύδι είναι ο βασιλιάς των ξηρών καρπών!
Είναι ένας φθινοπωρινός καρπός, πολύ θρεπτικός και υγιεινός, που τρώγεται και σκέτος αλλά μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε μια πληθώρα συνταγών.
Μπορεί να σκεφτείτε τα καρύδια ως συστατικό κάποιου γλυκού όπως μπισκότα, καρυδόπιτα, και μπακλαβά, αλλά τα καρύδια είναι επίσης ιδανικά για σνακ σκέτα ή με μέλι, για σαλάτες, για ένα υγιεινό πρωινό συνδυασμένο με  δημητριακά ολικής άλεσης και αποξηραμένα φρούτα . Στο κατάστημά μας μπορείτε να βρείτε και σύκα γεμισμένα με καρύδια και επικάλυψη μαύρης σοκολάτας.
Το δέντρο της καρυδιάς έχει καταγωγή από την Ασία και είναι φυλλοβόλο καρποφόρο δέντρο. Πλέον η καρυδιά καλλιεργείται στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, από τη Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Κρήτη.
Εκτός από την τραγανότητά τους, τα καρύδια προσφέρουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και προσφέρουν οφέλη για την υγεία. Είναι μια κατά βάση πρωτεϊνική τροφή. Περιέχουν Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, ορισμένες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, φυτικές ίνες, καθώς και μέτρια ποσότητα ασβεστίου, μαγνησίου, σιδήρου και ψευδαργύρου. Έχουν επίσης συνδεθεί με ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία της καρδιάς και του εντέρου, την αρτηριακή πίεση, ακόμη και την ανδρική γονιμότητα. Ακόμα καλύτερα, αυτές οι διατροφικές δυνάμεις μπορούν να διατηρήσουν τον εγκέφαλό σας να λειτουργεί καλά όσο μεγαλώνετε και είναι επίσης σε θέση να καταστείλουν την ανάπτυξη του καρκίνου.

ΒάροςΜ/Δ
Ποσότητα:

250gr, 500gr

Αξιολογήσεις προϊόντων

Δεν υπάρχουν κριτικές ακόμα

Δείτε και αυτά