Αράπικο Φιστίκι Ψημένο Ανάλατο Ελληνικό

Loading...
Κωδικός προϊόντος: Μ/Δ Κατηγορίες: ,

0.783.90

Αράπικο Φιστίκι Ψημένο Ανάλατο Ελληνικό….Ο καρπός που λατρεύουν οι χορτοφάγοι , αφού μόλις περίπου 100 γραμμάρια ισοδυναμούν σε ποσότητα πρωτεϊνών, όσο μια μερίδα μπριζόλα.

Τα αράπικα φιστίκια περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες όπως οι πολυφαινόλες και η ρεσβερατρόλη. Είναι πλούσια σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Περιέχουν άφθονο ποσό υγιών πρωτεϊνών και ινών όπως κάλιο, φώσφορο , σίδηρο,τρυπτοφάνη, βιταμίνη Β και βιταμίνη Ε, καθώς και 26 μεταλλικά στοιχειά όπως ασβέστιο, κάλιο, σίδηρο, χαλκό και φώσφορο.

Έχετε δοκιμάσει το γνωστό σε όλους φυστικοβούτυρο; Θα το λατρέψετε όχι μόνο για την μοναδική του γεύση, αλλά και για την δια θρεπτική του αξία.

Το αράπικο φιστίκι (όπως είναι η εμπορική του ονομασία) προέρχεται από το φυτό αραχίδα, με καταγωγή την Νότια Αμερική.
Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο στην καλλιέργεια της αραχίδας, είναι ότι τα φιστίκια που παράγει βρίσκονται σε λοβούς που αναπτύσσονται κάτω από την επιφάνεια του χώματος, ανάμεσα από τις ρίζες του φυτού. Στην Ελλάδα η καλλιέργεια της αναπτύσσεται σε αρκετά μέρη όπως στην Μεσσηνία, στον Αλμυρό και στις Σέρρες.

Τα αράπικα φιστίκια περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες όπως οι πολυφαινόλες και η ρεσβερατρόλη. Είναι πλούσια σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Περιέχουν άφθονο ποσό υγιών πρωτεϊνών και ινών όπως κάλιο, φώσφορο , σίδηρο,τρυπτοφάνη, βιταμίνη Β και βιταμίνη Ε, καθώς και 26 μεταλλικά στοιχειά όπως ασβέστιο, κάλιο, σίδηρο, χαλκό και φώσφορο. Θεωρούνται ως η βέλτιστη πηγή πρωτεϊνών για τα άτομα που δεν καταναλώνουν κρέας.

Είναι ένας από τους καρπούς με την περισσότερη ζήτηση.  Ο συνδυασμός του με τα αλκοολούχα ποτά προτιμάται από τους λάτρεις των ξηρών καρπών. Η χρήση του δε στην ζαχαροπλαστική έχει δημιουργήσει μοναδικά προϊόντα.

ΒάροςΜ/Δ
Ποσότητα:

100gr, 250gr, 500gr

Αξιολογήσεις προϊόντων

Δεν υπάρχουν κριτικές ακόμα

Δείτε και αυτά