Αν και πολλοί δεν θεωρούν το ζεστό Τσάι ιδανική επιλογή για το καλοκαίρι, σύμφωνα με τον νευροεπιστήμονα, Peter McNaughton, του Πανεπιστημίου του Cambridge, η γλώσσα μας διαθέτει κάποια συγκεκριμένα κύτταρα-“υποδοχείς” που αντιδρούν στην ζέστη στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα στον εγκέφαλο. Ο εγκέφαλος με την σειρά του απαντάει ενεργοποιώντας τους ιδρωτοποιούς αδένες μας, οι οποίοι μας δροσίζουν.
Χρήσιμο Tip: Ο ιδρώτας, μετά την απελευθέρωσή του στην επιφάνεια του δέρματος, εξατμίζεται, προκαλώντας την απόψυξη της. Συνεπώς την αποβολή θερμότητας ακολουθεί η δροσιά.
“Ένα ζεστό ρόφημα περιέργως έχει επίδραση στους “μηχανισμούς ψύξης” του οργανισμού μας, μια επίδραση που υπερβαίνει αυτής που θα το θερμάνει λόγω της υψηλής του θερμοκρασίας του ροφήματος” υποστηρίζει ο Peter McNaughton.
Μάλιστα με αυτό τον τρόπο εξηγείται και η επιλογή των ανθρώπων στις Ασιατικές χώρες, όπως η Ταΐλάνδη, που προτιμούν να τρώμε καυτερά φαγητά προκειμένου να διατηρούνται δροσεροί.

Αν πάλι δεν σας αρέσει η ιδέα του ζεστού τσαγιού το καλοκαίρι, το κατάστημα Μούρτζης και ο Δρόμος του τσαγιού σας προτείνουν 3 γεύσεις οι οποίες είναι τέλειες όπως κι αν τις πιείτε :

Άνθος της Πέτρας

Ιδανικό για Ice Tea. Ένα τσάι που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει με τη φρεσκάδα και το άρωμα του μάγκο και μια ελαφριά νότα βερίκοκου. Το σίγουρο τσάι για όλες τις εποχές.

Goji-Acai

Πράσινο τσάι με ιβίσκο, κυνόροδο, καρπό γκότζι και ασάι, ρόδι, μήλο, μούρο. – Goji : Tο πιο σημαντικό στοιχείο του Goji παραμένει ένα πολυσακχαρίδιο που λέγεται ότι έχει την ιδιότητα να βοηθά στη μακροζωία. – Acai : Το Acai είναι ο καρπός ενός φοίνικα από την Βραζιλία, γνωστό εδώ και αιώνες από τους ντόπιους πληθυσμούς για ενίσχυση της ενέργειας και της αντοχής. Του αποδίδονται εξαιρετικές ιδιότητες για απώλεια βάρους.

Βυσσινόκηπος

Ιδανικό για Ice Tea. Ένα ανοιξιάτικο δροσερό μίγμα που συνδυάζει το αγριοκέρασο και το βύσσινο καθώς και άνθη τριανταφυλλιάς.

Αφήστε μια απάντηση