Οταν λέμε χεροποίητο, το εννοούμε!

Οχι στη βιομηχανοποίηση

Η ζήτηση για φθηνό προιόν σε συνδιασμό με το να αντέχει για μεγάλο χρονικό διάστημα, ειναι η ωραιοποίηση του προς εμάς τους καταναλωτές που πολλές φορές αδιαφορούμε για τα διάφορα μειονεκτήματα που μπορεί να εχει.
Έτσι τη σήμερον ημέρα όλο και περισσότερα βιομηχανοποιηνένα προιόντα κατακλύζουν την αγορά με τελικούς αποδέκτες τους καταναλωτές.

Εδω και 15 χρόνια η δική μας προτεραιότητα ήταν,είναι και θα είναι η υψηλή ποιότητα πρώτων υλών και πάνω απ ολα το προιόν να φτιάχνεται χειροποίητα,χωρίς μηχανικές μεθόδους. Είναι η δική μας στάση ζωής.

Το δικό μας παστέλι

“Το δίκο μας” είναι η ονομασία που δώσαμε στα παστέλια μας για να τονίσουμε τη διαφορά μας σε σχέση με τα περισσότερα που βρίσκονται στην αγόρα γιατι:
1.Τα φτιάχνουμε-Δεν τα φτιάχνουν για εμάς
2.Χρησιμοποιούμε το δικό μας φιστίκι
3.Είναι χειροποίητα-Δεν ειναι βιομηχανοποιημένα.
4.Έχουν ακανόνιστο βάρος-Δεν τα κόβει μηχάνημα αλλα τα ίδια μας τα χέρια
5.Ειναι φθήνο όχι μονο σε σχέση με τα υπόλοιπα αλλα για χειροποίητο παστέλι-η αγαπη μας και το μεράκι γι αυτό που κάνουμε δεν χρεώνεται επιπλέον.

Λίγα λόγια για το παστέλι

Το παστέλι είναι ένα γλυκό από σουσάμι και μέλι. Είναι γλύκισμα τονωτικό, πλούσιο σε βιταμίνη Ε, ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο. Οι ρίζες του παστελιού ξεκινούν από την Ιλιάδα του Ομήρου.Από την εποχή του Ηροδότου- που είναι ο πρώτος ιστορικός της ανθρωπότητας ο οποίος το αναφέρει [Ιστορία Γ΄ (Θάλεια) § 48]- το παστέλι θεωρείται γλύκισμα τονωτικό και ευγονικό.

Προς το τέλος του 20ου αιώνα, το παστέλι κυκλοφορούσε στην Ελλάδα συσκευασμένο σε παραλληλόγραμμα τεμάχια των 120-150 γραμμαρίων με αρκετά μαλακή υφή (μελάτο). Σήμερα το παστέλι βρίσκεται στην αγορά και σε μικρότερες συσκευασίες αλλά και σε προϊόντα με διαφορετική υφή (μελάτο, τραγανό). Υπάρχουν δε και άλλα γλυκά προϊόντα στα οποία το σουσάμι έχει αντικατασταθεί από ξηρούς καρπού.

Επισκεφθείτε μας στο πεζόδρομο που βρίσκεται στο στενάκι της Π. Ηρειώτη στην Αίγινα και ανακαλύψτε μεγάλη ποικιλία χειτοποίητων προιόντων με βάση το φιστίκι και άλλους ξηρούς καρπούς.

Αφήστε μια απάντηση