Όλοι γνωρίζουμε την υψηλή διατροφική αξία των ξηρών καρπών στην καθημερινή μας διατροφή. Ωστόσο, κάθε διαφορετικό είδος αποτελεί μια ξεχωριστή επιλογή στο πιάτο μας.

Συγκεκριμένα τα αμύγδαλα, αποτελούν σημαντική πηγή βιταμίνης Ε, μιας λιποδιαλυτής βιταμίνης που έχει σημαντική αντιοξειδωτική δράση προστατεύοντας τον οργανισμό μας από πολλές εκφυλιστικές ασθένειες, μειώνουν την πίεση του αίματος και βελτιώνουν την κυκλοφορία.

Επίσης τα αμύγδαλα περιέχουν σημαντική ποσότητα μαγνησίου και ασβεστίου, δυο μεταλλικών στοιχείων απαραίτητων σε αρκετές λειτουργικές διεργασίες του σώματος όπως η μυϊκή συστολή,η καρδιακή λειτουργία κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αμύγδαλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε διαιτητικές ίνες, που είναι σημαντικές για τη ρύθμιση της απορρόφησης λιπιδίων και γλυκόζης στο αίμα, όπως επίσης και την καλή λειτουργία του παχέος εντέρου.

Τα αμύγδαλα όπως και οι υπόλοιποι ξηροί καρποί έχουν υψηλή  περιεκτικότητα μονοακόρεστων λιπαρών τα οποία είναι υγιή για την καρδιά.

Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι η συστηματική κατανάλωση αμυγδάλων  στην καθημερινή μας διατροφή όταν γίνεται στην κατάλληλη ποσότητα (περίπου μία χούφτα) και με τους ανάλογους συνδυασμούς, μπορεί να βοηθήσει στη διαμόρφωση ενός υγιούς λιπιδαιμικού προφίλ και άρα στην πρόληψη πολλών καρδιαγγειακών νοσημάτων.

 

Θρεπτική αξία ανά 100 γρ

Eνέργεια 2409kj/575kcal             K, Κάλιο 705,00 mg
Υδατάνθρακες 21,7g                    Πρωτεϊνες 21,2mg
Κορεσμένα 1,0g – 5%                    Λιπαρά 49,4mg P

Φώσφορος 484,00 mg                Mg, Μαγνήσιο 268,00 mg

Ca, Ασβέστιο 264,00 mg             Fe, Σίδηρος 3,72 mg

Zn, Ψευδάργυρος 3,08 mg         Mn, Μαγγάνιο 2,28 mg

Na, Νάτριο 1,00 mg                      Cu, Χαλκός 0,99 mg

Se, Σελήνιο 2,50 mcg

 

Στο κατάστημα μας που  βρίσκεται στο πεζόδρομο της Π. Ηρειώτη θα βρείτε όλη τη  γκάμα ξηρών καρπών .

Αφήστε μια απάντηση