Ο «φυσικός θησαυρός» είναι γνωστός σε όλους μας ως μέλι. Από τα αρχαία χρόνια, το μέλι είχε καθοριστικό ρόλο στην διατροφή των ανθρώπων, καθώς ήταν και η μόνη γλυκαντική ουσία που γνώριζαν. Θεωρούνταν πραγματικά ένας «φυσικός θησαυρός» , για αυτό τον λόγο το μέλι πρωταγωνιστεί σε πολλούς αρχαίους ελληνικούς μύθους.

Σύμφωνα λοιπόν με την μυθολογία ο Αρισταίας ήταν ο πρώτος μελισσοκόμος. Ο Αρισταίας, γιος του θεού Απόλλωνα (θεού της μουσικής και της αρμονίας) αφέθηκε από τον Ερμή στις Ώρες και την Γαία για να τον αναθρέψουν. Οι Ώρες και η Γαία τον δίδαξαν τέχνες όπως μαντική, ιατρική, την καλλιέργεια της ελιάς και διάφορα άλλα, όμως καθοριστικό ρόλο για την ζωή του, έπαιξε η διδασκαλία της μελισσοκομίας. Όταν μεγάλωσε , εγκαταστάθηκε στην Κέα και μεταλαμπάδευσε στους κατοίκους τις γνώσεις του περί μελισσοκομίας. Έτσι, ο Αρισταίας και η μέλισσα έγιναν τα βασικά σύμβολα του νησιού μέχρι και σήμερα.

Στο κατάστημα Μούρτζης ευχαριστούμε εγκάρδια τον Αρισταία που μας προίκισε με αυτό το θείο δώρο καθώς το μέλι είναι βασικό συστατικό των γλυκών που παράγουμε κυρίως των προϊόντων καραμέλας και της μεγάλης ποικιλίας παστελιών όπου κυριαρχεί μαζί με το δικό μας φιστίκι. Και εδώ έρχονται οι συνεργασίες μας με την Βιολογική Μελισσοκομία Άξιον Εστί και τα φυσικά προϊόντα κυψέλης και μελιού Μέλι Μπαμπά που μας κάνουν κυριολεκτικά να «στάζουμε μέλι» .

Συγκεκριμένα, στο κατάστημα μας θα βρείτε:

Ελάτε λοιπόν στο κατάστημα Μούρτζης να σας ξεναγήσουμε στον κόσμο του μελιού και αν δεν μπορείς να μας επισκεφτείς δια ζώσης μπες στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα .

Καλή απόλαυση .