Ποιοι είμαστε;

Ποιοι είμαστε;

«Είμαστε στην δεκαετία του 60, στην Κυψέλη της Αίγινας ο Γεώργιος  Μούρτζης , αγρότης, με κύρια απασχόληση την αμπελουργία και την κτηνοτροφία, έπειτα από μια μεγάλη ξηρασία και βλέποντας πως η φιστικιά πλέον είναι μια προσοδοφόρα καλλιέργεια, αρχίζει σιγά σιγά την αντικατάσταση των αμπελιών με φιστικιές.

Πολύ σύντομα θα ακολουθήσει ο μικρότερος του γιός Παναγιώτης, συνεχίζοντας αυτό που ξεκίνησε ο πατέρας του, από τα 14 κιόλας χρόνια του, ο Παναγιώτης, με αγάπη για την γη ασχολείται με την καλλιέργεια και ξεκινά να προμηθεύει το φιστίκι του αποκλειστικά σε γνωστά ντελικατέσεν σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο Παναγιώτης έχοντας πλέον δημιουργήσει την δική του οικογένεια με την Νεκταρία Λαδά δίνουν την σκυτάλη στην κόρη τους Κατερίνα η οποία καταλαβαίνοντας την αξία και τις δυνατότητες που έχει αυτός ο καρπός θα δώσει την ιδέα να ανοίξουν μια πρωτότυπη -εως τότε για το νησί- οικογενειακή επιχείρηση το 2001 στο κέντρο της Αίγινας.

Εκεί θα αρχίσουν να πωλούν το δικό τους φιστίκι και η Νεκταρία, θα ξεκινήσει να δημιουργεί με το μεράκι της τις πιο γλυκιές λιχουδιές από φιστίκι με στόχο να αναδιπλώσει με περίσσια μαεστρία τις πτυχές της παραδοσιακής γλυκιάς κουζίνας τόσο της Αίγινας όσο και της Ελλάδας.

Τα χρόνια περνάνε και η γκάμα μεγεθύνεται ώσπου θα έρχονται να προστεθούν στο δυναμικό της επιχείρησης οι γιοί τους Γιώργος και ο Νίκος. Ο Γιώργος θα σπουδάσει ζαχαροπλαστική και θα δώσει νέα πνοή στο πλευρό της Νεκταρίας, διατηρόντας τις παραδοσιακές γεύσεις παντρεμένες με σύγχρονες τεχνικές και μεθόδους.

Σήμερα φτιάχνουν πάνω από 30 χειροποίητα παράγωγα φιστικιού αποκλειστικά στο εργαστήριο τους στην Αίγινα κι όλα περνούν απ’ τα χέρια τους, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ποιότητα, την γνησιότητα και την φρεσκάδα των προϊόντων τους.

Στο κατάστημα τους θα βρείτε σε καθημερινή βάση φρεσκοψημένο ζεστό φιστίκι κατευθείαν από τον φούρνο τους το οποίο επιμελούνται οι ίδιοι.

 Εκεί θα βρείς τα περίφημα Φιστικάτα, Μπακαλαβά, – διαφόρων τύπων με φρέσκο βούτυρο και φιστίκι- το καλύτερο χειροποίητο παστέλι φιστίκι που έχεις φάει ποτέ, τρουφάκια σοκολάτας με φιστίκι, πραλίνα φιστικιού, πάστα φιστικιού ή αλλιώς φυστικοβούτυρο με μοναδικό συστατικό το φιστίκι, παραδοσιακά βουτήματα φιστικιού. Μήν ξεχάσεις να δοκιμάσεις τις χειροποίητες σοκολάτες με φιστίκι, ολόκληρους ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα.

Επίσης θα βρεις φρεσκοψημένους ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα, την πιο ενημερωμένη κάβα στο νησί, βιολογικά προϊόντα, μπαχαρικά, βότανα, καφέ και τσάι από τον δρόμο του Τσαγιού.

 Θα τους βρείτε στο γραφικό σοκάκι της Παναγιώτη Ηρειώτη 57 στην πόλη της Άιγινας, δίπλα από την Δημοτική Ιχθυαγορα της Αίγινας ».

Μοιραστείτε το!