Ηλιόσπορος Ανάλατος Κίνας

Loading...
Κωδικός προϊόντος: Μ/Δ Κατηγορίες: ,

0.812.70

Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο έναν Ηλιόσπορο!

Ένα δημοφιλές  σνακ στη μεσογειακή και ασιατική κουλτούρα με μεγάλη θρεπτική αξία, καθώς είναι πλούσιοι σε ιχνοστοιχεία όπως σίδηρο, χαλκό, μαγνήσιο, σελήνιο, φώσφορο, ψευδάργυρο, σε βιταμίνες όπως βιταμίνη Ε, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Β3, βιταμίνη Β1 και βιταμίνη Β6, σε καλά λιπαρά όπως είναι τα ακόρεστα λιπαρά οξέα, ενώ περιέχουν και πρωτεΐνη, δηλαδή τα 100γρ δίνουν 21γρ πρωτεΐνη.
Παρά την επεξεργασία τους δεν παύουν να προσφέρουν τα οφέλη τους στον οργανισμό μας.

Ο Ηλιόσπορος είναι ο καρπός του ηλίανθου ή ηλιοτροπίου (Helianthus annuus). Ο ηλίανθος κατάγεται από την Βόρεια Αμερική. Καλλιεργείται όμως για το λάδι του σε πολλές εύκρατες χώρες. Στην Ελλάδα καλλιεργήθηκε περίπου το 3000 π.Χ . και στις ημέρες μας καλλιεργείται κυρίως στην Μακεδονία και στη Θράκη .

Αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε ,χαλκού και βιταμίνης Β1.Επιπλέον, οι ηλιόσποροι είναι μια καλή πηγή μαγγανίου, σεληνίου, φωσφόρου, μαγνησίου, βιταμίνης Β6, φυλλικού οξέος και νιασίνης. Τα παραπάνω μέταλλα και βιταμίνες παρέχουν μια σειρά από οφέλη για την υγεία του οργανισμού μας: ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας, μειώνουν την χοληστερόλη, μειώνουν τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης, μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου, μειώνουν τα επίπεδα του ζαχάρου, ενισχύουν την λειτουργία του εγκεφάλου, βοηθούν στην απώλεια βάρους, ηρεμεί από τους μυϊκούς πόνους , κράμπες και χαλαρώνει το νευρικό σύστημα.

Μερικοί απλώς απολαμβάνουν τη χαλαρωτική και σχεδόν θεραπευτική διαδικασία ανοίγματος  του κελύφους.

ΒάροςΜ/Δ
Ποσότητα:

150gr, 250gr, 500gr

Αξιολογήσεις προϊόντων

Δεν υπάρχουν κριτικές ακόμα

Δείτε και αυτά